Ke každému nákupu nad 2000,- dostanete dárek ZDARMA

Mahagon - krásný a trvanlivý materiál pro dřevěné módní doplňky

Víte, co spojuje dřevěné hodinky, motýlky, manžetové knoflíčky nebo třeba náušnice? Správně! Všechny jsou vyráběny z krásného a trvanlivého dřeva! A jedním z těchto dřev je mahagon.

Mahagon je strom s tmavým dřevem, který se vyskytuje hlavně v tropických oblastech Ameriky a Afriky a je oblíbený pro svoji pevnost, odolnost vůči vlhkosti a vodě.


Mahagon je však nejen kvalitní, trvanlivý materiál, ale také skrývá mnoho dalších zajímavých faktů.

Jedním z nich je, že mahagonový strom může dorůstat až do výšky 60 metrů, což ho řadí mezi nejvyšší dřeviny na světě. Mahagon je také významným stromem v tropických deštných lesích, protože poskytuje domov pro mnoho druhů zvířat a rostlin. Místní obyvatelé využívají mahagon k mnoha účelům, jako je například stavba domů, nábytku, nástrojů nebo třeba výroba módních doplňků.

Věděli jste, že mahagonové dřevo může mít různé odstíny, od světle hnědé až po tmavě červenou? Konkrétní barva vždy závisí na původu dřeva a také na stáří stromu, který ho poskytl.

 

Pro výrobu módních doplňků mahagon disponuje dalšími výbornými vlastnosti. Jednou z nich je jeho tvrdost, která zajišťuje, že produkty z mahagonu jsou odolné proti poškrábání a jiným vnějším vlivům. Díky této tvrdosti zároveň mohou být doplňky vyrobeny v různých tvarech a velikostech, neboť jsou dostatečně pevné, aby vydržely každodenní nošení.

V neposlední řadě je mahagon materiál s nízkou hustotou, což znamená, že doplňky z něj jsou lehké a pohodlné na nošení. To je velmi důležité, zejména v případě hodinek nebo náušnic, které jsou v přímém kontaktu s kůží. Díky lehkosti dřeva, jsou tyto výrobky pohodlné pro nošení po celý den, aniž by způsobovaly nepohodlí nebo podráždění kůže.

Mahagonové dřevo je tedy skutečně úžasný materiál s mnoha využitími a fascinujícími vlastnostmi. Pokud vás zaujal, určitě se máte na co těšit! V našem příštím článku se totiž podrobněji podíváme na dřevěné hodinky vyrobené z mahagonu, včetně těch s unikátním 3D ciferníkem.